Over de Boerenstee

Stukje geschiedenis van De Boerenstee

over onsHet melkveebedrijf van Kees en Clara van Ravenhorst ligt naast De Grebbelinie en middenin de Gelderse Vallei. Zij zijn de derde generatie op dit familiebedrijf. Alle koeien op de boerderij zijn nog nakomelingen van de 10 koeien waarmee opa Van Ravenhost het bedrijf in 1913 startte.

Koninklijk bezoek

In 2002 is het bakhuis van het melkveebedrijf omgebouwd naar groepsaccommodatie De Boerenstee . Het bedrijf werd hiermee gezien als goed voorbeeld van multifunctionele landbouw: een duurzaam melkveebedrijf met daarnaast professionele verblijfsrecreatie. De huidige koning Willem-Alexander kwam in de jaren ’90 op studiebezoek en maakte persoonlijk kennis met de bedrijfsvoering van de Boerenstee.

In 2007 werd langs het bomenlaantje naast het weiland De Liniedijk aangelegd: zes liniehutten met een grote centrale ontmoetingsruimte. Enkele jaren later werd een woonboerderij aan de overkant van de weg gekocht en ook ingericht als groepsverblijf en vergaderlocatie. Hofstede Hooybroeck was een feit, een chique vergaderlocatie met Franse allure.

Momenteel verhuurt de familie van Ravenhorst onder de vlag ‘De Boerenstee’ de accommodaties De Boerenstee, De Liniedijk en Hofstede Hooybroeck. De eerste locatie die zij verhuurden, was De Boerenstee en onder die bedrijfsnaam verhuren ze alle accommodaties.